Online masterclass ‘Ontwikkelingen en trends op het gebied van kantoorinrichting’

Online masterclass ‘Ontwikkelingen en trends op het gebied van kantoorinrichting’

 Apr 29, 2020    Desko

Online masterclass ‘Ontwikkelingen en trends op het gebied van kantoorinrichting’

Bent u facility manager en bent u verantwoordelijk voor alle werkplekken binnen uw bedrijf, of staat u op het punt om een aanvraag voor een compleet nieuwe kantoorinrichting in te dienen? Volg dan gratis online de masterclass ‘Ontwikkelingen en trens op het gebied van kantoorinrichting’ van Desko Kantoormeubelen.

De masterclass wordt gegeven door Michael Kuiper. Kuiper houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het duurzaam inrichten van kantoren en voorzag al vele opdrachtgevers van een compleet circulaire inrichting. Deze masterclass is alweer de vijfde in de reeks ‘Trends en ontwikkelingen op het gebied van kantoormeubelen’.

Praktische informatie

Datum: volgt binnenkort

Tijdstip: 16:00 – 17:00 uur

Inschrijven: dat kan via onderstaand formulier.

Hoe werkt het: als u zich inschrijft, ontvangt u een bevestigingsmail. Op de dag van de masterclass sturen we u een link waarmee u eenvoudig via internet naar de masterclass gaat. 

Hier gaan we het over hebben:

We bevinden ons in roerige tijden. Het klimaat verandert, een onzichtbaar virus besmet wereldwijd (gezonde) mensen en economen voorspellen een wereldwijde recessie. Hoewel deze ontwikkelingen beangstigend zijn, staat één ding vast: onze samenleving zal er straks anders uitzien.

Directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau voorspelde het al: iedereen heeft de tijd gekregen om te reflecteren op wat er nou echt toe doet. En hierdoor zullen we blijvend veranderen. In de hele samenleving ontstaan sociale initiatieven. We applaudisseren voor zorgmedewerkers, we herwaarderen het belang van vitale beroepen, buren spreken elkaar weer en mensen helpen elkaar waar zij kunnen. Velen zullen dingen anders gaan doen en zullen willen bijdragen een duurzamere wereld.

Ontwikkelingen en trends op het gebied van kantoorinrichting

Tijdens de masterclass gaan we in op verschillende trends op het gebied van kantoorinrichting. Zo gaan we in op hoe u concreet invulling kunt geven aan de volgende trends:

Thuiswerken

Naar verwachting zullen veel meer mensen deels vanuit huis gaan werken. Waar bedrijven voorheen het thuiswerken liever niet zagen, zullen wij medewerkers gaan helpen met het inrichten van een thuiswerkplek. Belangrijke voordelen? Werknemers ervaren minder stress door reizen en afleiding op de werkvloer, waardoor het ziekteverzuim afneemt. We gaan bespreken hoe u als werkgever het thuiswerken optimaal kunt faciliteren en van welke constructie u gebruik kunt maken om ook de thuiswerkplek ergonomisch in te richten.

Afstand houden op kantoor

Veel werkgevers zoeken naar manieren om straks afstand te bewaren op kantoor. Het bewaren van 1,5 meter afstand heeft invloed op bijna elke ruimte: van de ontvangstbalie tot de gaderobe en van de vergaderruimtes tot de open kantoortuin. Tijdens de masterclass bespreken we welke maatregelen u kunt nemen om het kantoor aan te passen aan het nieuwe normaal.

Duurzaamheid

Door deze crisis beseffen we meer dan ooit tevoren: wij zijn slechts een klein onderdeel van een veel groter geheel. Door dit besef zullen niet alleen mensen, maar ook bedrijven gaan zoeken naar manieren om op het gebied van duurzaamheid hun steentje bij te dragen. Op het gebied van kantoorinrichting vertaalt zich dit onder andere in een keuze voor meer tweedehands kantoormeubelen.

Desko en circulariteit

Desko heeft een circulair interieurconcept gelanceerd met als speerpunt het drie keer terugkoopprogramma, waarbij de levensduur van meubilair wordt verlengd tot wel 21 jaar. Het circulair interieurconcept geeft u als klant alle ingrediënten om duurzaam en innovatief bezig te zijn. U vindt hier meer informatie over op onze pagina ‘Het circulaire interieurconcept van Desko’. Meer lezen over circulair inrichten? Download het e-book Circulair Inrichten!