Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 14-12-2015 Desko was een van de 10 deelnemende bedrijven bij de Circular Business Design Track van CIRCO

Het gaat om doen!

Desko was een van de 10 deelnemende bedrijven bij de Circular Business Design Track van CIRCO. Team Desko bestond uit twee medewerkers die ondersteund werden door een ontwerper.

Tijdens de Circular Business Design Track, een driedaagse workshop verspreid over twee maanden, heeft het team van Desko veel geleerd. Ondanks dat circulair ondernemen voor Desko geen nieuw begrip is en al diep verankerd zit in de kernwaarde van het bedrijf, zijn we met het team toch tot een prachtig nieuw circulaire businessmodel/ontwerp gekomen.

Door de proactieve benadering vanuit CIRCO in het circulair ontwerpen en de interactie met de verschillende deelnemende bedrijven. Ontstonden er tijdens de workshops al bijzondere businessdeals. Tijdens de workshop ontdekte Desko bijvoorbeeld dat een andere deelnemende partij te veel restafval produceert en Desko deze juist als grondstof zocht voor een nieuw ontwerp. “In het nieuwe businessmodel levert een deelnemende partij dus straks de grondstof voor het nieuwe ontwerp en lost Desko voor hen het afvalprobleem op”

En dan DOEN!

In het laatste onderdeel heeft Desko geleerd hoe we middels een roadmap het circulair ontwerp kunnen praktiseren. Wat zijn de eerste stappen en wat gaan we morgen ondernemen. Met een sterke drang om meteen aan de slag te gaan moesten we nog wel een belangrijke praktijkopdracht leren. We leerden Pitchen, een samenvatting van wat er in drie dagen bereikt is en die nodig is om een volgende stap te zetten. Met een roadmap onder onze arm en een goede Pitch op zak, kan team Desko zeggen: het waren drie bijzondere dagen.

Het filmpje is het resultaat van de Pitch;-) met dank aan www.31volts.com