Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 04-06-2015 Desko: 'Kantoorinrichter van de toekomst!'

Meestal gaan de dingen zoals ze gaan. “We doen het al 15 jaar op deze wijze. Dus het is oke! “ Als we deze vanzelfsprekendheid nu eens opnieuw kritisch onder de loep nemen en we ons bewust maken van waar we nou eigenlijk mee bezig zijn, dan kan het zijn dat dit een moment is dat je ineens wakker geschud wordt en bedenkt dat het perspectief er heel anders uit zou kunnen zien. Dat deze vanzelfsprekendheid ineens niet meer zo van deze tijd is. We leven tenslotte in een nieuwe wereld en een nieuwe economie.

 

Het vrolijkt mij op als ik mijn verhaal over de transformatie van lineaire naar circulaire Economie kan vertellen. Over een wereld waarin wij niets weggooien. Ik zie de vanzelfsprekendheid veranderen in verwarring en verwondering. Ik zie  de blik ‘Hoe kan ik dit niet eerder gezien hebben?’ Is het zo simpel?

 

Ik wil met Dekso laten zien dat er een duurzame wereld bestaat en heb daarbij alle vanzelfsprekendheden losgelaten. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met een fantastisch team en partners met eenzelfde visie. Wij creëren een wereld waar afval niet bestaat en weggooien niet meer voorkomt. De keten van grondstof-eindproduct-afval maken we volledig rond.

 

Desko is "de kantoorinrichter van de toekomst". We mogen ons met trots expert noemen in Circulaire Economie. Hoe doen we dit? Mensen hebben de drang om te vernieuwen, dat is nou eenmaal een cyclus die in alle aspecten van ons leven voorkomt. Maar betekent dat dan ook dat het vervangen van ‘het oude’ moet resulteren in weggooien? Nu ieder bedrijf kostenbeheersing en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is het niet meer te verantwoorden dat we nodeloos verspillen.

 

Wij gunnen producten een 2e of zelfs 3e leven, daarom zijn wij grote voorstanders van een andere manier van denken, waarbij er in de creatiefase van producten al wordt gekeken hoe zij in de gebruiksfase makkelijk demontabel zijn en de verschillende materialen eenvoudig gescheiden kunnen worden. Dit noemen wij Circulair inkopen, waarbij er zoveel mogelijk wordt gelet op hergebruik van onderdelen en grondstoffen waarbij kwaliteitsverlies wordt vermeden. Tevens is het ook een principe dat tijdens de productie, gebruik en verwerking van het product geen schadelijke stoffen worden uitgestoten.

 

Wij knappen producten dus op, zodat ze in hun 2e leven (of zelfs hoger) voordeliger perfect kunnen fungeren. Door deze manier ontstaan er ook andere verdienmodellen. Onze klant neemt af en betaalt voor verbruik en/of gebruik. Wij blijven de eigenaar en blijven verantwoordelijk voor het gebruik van de producten. Wij gaan verder dan cradle-to-cradle. Wij zetten dit door in de gehele bedrijfsvoering. We zien onszelf als onderdeel van een globaal georiënteerde maatschappij. Hierdoor komen wij o.a. in contact met mensen, verschillende culturen, producten, instanties, regels, denkwijzen en het milieu. Onze onderneming is volledig ingesteld op al deze facetten.

 

Wij ondernemen met het oog op duurzaamheid en niet op vanzelfsprekendheid!