Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 06-11-2016 Desko is trots op de Circulaire Carrier Seat.

In 2015 is Desko mede-eigenaar geworden van het initiatief We Beat the Mountain. Een platform en shop voor circulair design: kantoormeubelen, -accessoires van gebruikte reststromen van bedrijven. Eigenzinnige designs vormgeven binnen het Trash2Design traject van We Beat The Mountain, waarbij de nieuwe gebruiksfunctie vaak heel anders is dan de oorspronkelijke.

Een van die eigenzinnige designs is de ‘Circulaire Carrier Seat’ die We Beat the Mountain onlangs heeft ontwikkeld van een van de reststromen van Vanderlande.

Vanderlande is een internationaal opererende Nederlandse onderneming die transportsystemen voor interne logistiek levert. Haar missie is duidelijk en neemt haar verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst door producten en oplossingen te ontwikkelen die gezonder zijn om mee te werken, het verbruik van natuurlijke bronnen verminderen en de uitstoot van CO² minimaliseren. 

We Beat The Mountain en FLEX /Design ontwikkelde de ‘Circulaire Carrier Seat’ op basis van de carriers die worden gebruikt voor de bagage-afhandeling op de luchthaven Amsterdam. De carrier is opnieuw vormgegeven om het de functionaliteit van een comfortabele stoel te geven.

Ze combineerden het ontwerp met een houten frame om het tot een mooi en zeer duurzaam object voor de openbare ruimte te maken. De Carriers vervoeren gemiddeld voor 30.000 passagiers hun bagage gedurende zijn levenscyclus. Met dit functionele maar ook eigenzinnig ontwerp kunnen de carriers weer voor vele jaren mee om duizenden passagiers te laten genieten van een comfortabele stoel en een beetje rust.

news-circular-carrier-seat-van-der-lande-wide

 

Als duurzaam cadeau voor Schiphol 100 jaar.

Vanderlande heeft voor het 100-jarig bestaan ​​van Schiphol, de raad van bestuur van Schiphol de 'circulaire Carrier Seat' cadeau gedaan tijdens de Airport Going Green conferentie van 31 oktober - 2 november jl.

TUBTRAX armchair.jpeg

 

Met het initiatief We Beat The Mountain kan Desko de cirkel volledig sluiten in haar circulaire bedrijfsvoering en haar doelstelling 'Afval bestaat niet' waarmaken.

Waarom? Afval is een breed begrip. En vooral ook heel relatief. Kijk maar naar al die waardevolle producten waarvan de afschrijvingstermijn de levensduur bepaalt. Eenmaal afgeschreven vereist ons economisch model dat we overgaan tot vervanging door nieuwe producten. De oude belanden dan meestal op de afvalberg of in de verbrandingsoven. Dit betekent in veel gevallen dat nog werkende producten, bruikbare onderdelen en waardevolle grondstoffen verloren gaan.

Desko en We Beat The Moutain zijn ervan overtuigd dat we die berg samen kunnen bedwingen. Hoe? Desko en We Beat The Mountain maken het mogelijk de reststromen van jouw organisatie op te waarderen tot producten waarin duurzaamheid en hergebruik vooropstaan.

Meer informatie over We Beat The Mountain?  Kijk dan op www.webeatthemountain.com