Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 19-02-2015 Desko denkt aan het milieu: Revitaliseren, reconditioneren en Second life!

 

Revitaliseren, reconditioneren en Second life met Desko!

 

Als grote landelijke speler op het gebied van kantoorinrichting, kent Desko haar maatschappelijke verantwoordelijkheid met betrekking tot het milieu. Elk nieuw product dat wij leveren, wordt immers geproduceerd.

 

CO2-reductie

Tijdens het productieproces worden er niet alleen grondstoffen gebruikt, maar ook vindt er CO2-uitstoot plaats. Vandaar dat wij een groot voorstander zijn van het principe van de circulaire economie. Wij kennen binnen ons bedrijf hierin 3 stromen: revitaliseren, reconditioneren en second life.

 

Revitaliseren

[Recycling OCS Workplaces] Veel bedrijven of instellingen willen eens in de 5 – 10 jaar hun werkomgeving weer eens opfrissen, passend bij hun (nieuwe) identiteit of uitstraling of aan de eisen van die tijd. Om dan alles nieuw aan te schaffen is kapitaalvernietiging. De producten die Desko levert, zijn van hoge kwaliteit en de meeste onderdelen ervan gaan 10-15 jaar mee. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bureauonderstellen en de kunststof en metalen delen van bureaustoelen. Door bijvoorbeeld van de bestaande bureaus de bladen te vervangen door bladen met de juiste uitstraling, kun je op redelijk eenvoudige en kostenefficiënte manier je werkomgeving revitaliseren. Dit kan ook door bijvoorbeeld de kussens van onze modulaire bureaustoelen te vervangen door kussens in een andere kleur of stof. Zo wordt uitstraling opgefrist en de levensduur van de meubelen aanzienlijk verlengd.

 

Reconditioneren

Het proces van reconditioneren gaat een stap verder dan revitaliseren. Waar bij revitalisatie het uiterlijk enorm belangrijk is, wordt bij reconditioneren meer de diepte ingegaan. Reconditioneren houdt in dat bestaande producten ingenomen worden, technisch worden nagelopen en dat eventuele mankementen of beschadigingen worden gerepareerd. Op deze manier is het mogelijk om door alleen de kapotte of beschadigde onderdelen te vervangen een stoel of bureau weer zo goed als nieuw wordt. Deze producten gaan vervolgens weer naar de klant retour of worden door Desko verkocht in het Second Life Programma.

 

Second Life Programma

Het Second Life Programma van Desko biedt kantoormeubelen een tweede leven bij een ander bedrijf of instelling, maar hoe gaat dat in zijn werk? Als wij ergens nieuwe meubelen leveren, dan nemen wij graag de bestaande Europese merkmeubelen mee retour naar ons magazijn. Afhankelijk van de leeftijd en de staat waarin de meubelen verkeren, geven wij daar zelfs geld voor! In ons magazijn wordt bepaald of deze producten gerevitaliseerd of gereconditioneerd kunnen worden. Als dat afgerond is, hebben wij weer producten die heel goed een tweede ronde mee kunnen. Het gaat hierbij met name om stoelen, tafels, bureaus, ladenblokken, kasten en vergadermeubilair.

 

  • - Reductie van CO2-uitstoot door beperking van productieproces
  • - Voorkomt kapitaalvernietiging door het recyclen van producten
  • - Biedt kantoormeubelen een tweede leven

Klik hier voor de video over circulaire economie

 

Verklaring Behoud van grondstoffen Desko