Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 22-10-2014 De Ahrend 220: Een legende wordt gemoderniseerd

In Europa is het een icoon: de Ahrend 220 bureaustoel. Ondanks vrijwel iedere kantoormedewerker er waarschijnlijk weleens op gezeten heeft, vonden de makers dat een moderne upgrade wel op zijn plaats was. Et voila, het Ahrend 2200 concept  was geboren. En dat gaat op een speciale manier: 

Het concept draait om een bestaand exemplaar van de Ahrend 220, echter wordt deze nu geleverd met een speciale toolkit, de ‘+0’. Hiermee kunnen alle onderdelen gemakkelijk worden gedemonteerd en/of vervangen. Tevens krijgt met de mogelijkheid om iets zeer innovatiefs uit te voeren.

 

Zelf onderdelen printen

Zelf onderdelen printen

De toolkit bevat een beschrijving en een unieke code die toegang geven tot een ontwerpapplicatie geschikt voor tablet of desktop computer. Deze ontwerpapplicatie geeft de gebruiker de vrijheid om allerlei vormen, structuren, kleuren en materialen aan te passen en zo zijn eigen unieke Ahrend 2200 zelf te ontwerpen. Om ervoor te zorgen dat de ergonomie, het comfort en het montagegemak van de originele 220 behouden blijft zijn deze specifieke parameters ingebouwd in de app. Door deze zogenaamde ‘constraints’ toe te passen gaat het comfort van de stoel nooit verloren en ontwerpt men alleen gebruikbare, toepasbare, comfortabele onderdelen met een eigen uitstraling. Als de ontwerper van zijn nieuwe 2200 tevreden is met het resultaat kan hij door middel van 3D-printing technieken de onderdelen laten produceren. 

 

 

De app geeft tijdens het ontwerpen niet alleen inzicht in de vorm, structuur, kleur en materiaal van de onderdelen, maar geeft ook on-the-fly inzicht in de prijs en levertijd van de componenten. Met een druk op de knop kan de bestelling worden geplaatst bij een 3D printing service (bijv. Shapeways) en worden de componenten aan huis geleverd, klaar voor montage. Naast het gebruik maken van een professionele 3D printing service is het ook mogelijk om de onderdelen te printen op je eigen 3D printer thuis of op kantoor, zoals bijvoorbeeld een Ultimaker of Makerbot.

 

Open Source FilosofieOpen Source filosofie

Het Ahrend 2200 concept is open source. Dit betekent dat alle onderdelen die zijn ontworpen voor de 2200 vrij van rechten zijn en dus kunnen worden gedeeld. Dit gebeurt op een daarvoor ingerichte online community. Op deze manier kunnen ook de minder creatieve 2200 liefhebbers genieten van een unieke stoel door deze zelf samen te stellen uit reeds ontworpen componenten.

- Hergebruik van bestaande stoelen, van serieproduct naar custom made design

- Gebruiksvriendelijk ontwerpproces en ‘no waste’ productiemethode

- Ergonomie en comfort blijven behouden

- Maximale vrijheid in vorm en kleur

- Open source componenten = zorgeloos delen van creaties