Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 30-11-2017 Circulaire energie

 

Gisteravond was Desko als oud deelnemer van de Rabobank CE Challenge Amsterdam metropoolregio te gast bij het slotevenement van de Rabobank CE Challenge Zuid-Holland Zuid. Tien ondernemers uit Zuid-Holland zijn net als Desko twee jaar geleden heeft gedaan de uitdaging aangegaan, en aan de slag gegaan met hun circulaire plannen. De belangstelling voor circulair ondernemen groeit gelukkig en dat levert steeds meer circulaire oplossingen op.  Ook presenteerde KPMG en de Rabobank gisteravond een regioscan, die de circulaire kansen van het gebied Zuid-Holland in kaart brengt. Dat de Circulaire energie er goed zat aan het einde van de avond was bij het publiek en de deelnemers goed te horen aan het grote applaus wat Plastic Soup surfer Merijn Tinga na afloop van zijn betoog kreeg.

Al jarenlang maakt zeiler en surfer Merijn Tinga een vuist tegen de plastic soup. Afgelopen weken en maanden heeft Merijn Tinga achter de schermen gesprekken gevoerd met alle hoofdrolspelers in het statiegelddossier: supermarkten, frisdrankmaatschappijen en brancheverenigingen.Merijn Tinga surfte op een board van plasticflesjes naar Engeland. Het startschot van de petitie die opriep tot een verbod op statiegeldloze plastic wegwerpflesjes. Inmiddels hebben ruim 58.000 mensen deze petitie getekend.

We hebben deze pioniers zo nodig om de wereld te laten zien dat we massaal naar een circulair economie moeten overstappen. Dus Merijn en circulaire ondernemers uit Zuid-Holland ga zo door en geef niet op.