Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 25-08-2015 Circulair ondernemen heeft de toekomst !

Circulair ondernemen heeft de toekomst !

 

De circulaire economie is sterk in opkomst. In steeds meer branches wordt getracht de ‘lineaire’ keten – waarbij grondstoffen worden gewonnen, gebruikt en vervolgens weggegooid – te verruilen voor een meer ‘circulaire’ aanpak, waarbij grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt.

 

Ook in het projectinterieur is deze ontwikkeling ‘booming’. Michael Kuiper van Desko geeft een toelichting bij de wijze waarop Desko bezig is met dit onderwerp.

Het kan niemand in de bouwsector ontgaan zijn: duurzaamheid is een trend. Vele bedrijven profileren zich sinds enige jaren als ‘duurzaam’. De reductie van CO2 staat ook bij menige fabrikant en leverancier van interieurproducten hoog in het vaandel.

 

Desko uit Amsterdam zet zich in om het circulaire gedachtengoed breder ingang te doen vinden. En streeft er na grondstoffen en producten optimaal te gebruiken en te hergebruiken.  Daarom heeft het bedrijf onder meer het Desko Totaal Interieurplan ontwikkeld. Dit is een circulair interieurconcept waarmee het bedrijf klanten hoopt te ondersteunen in de ambitie om duurzaam en innovatief te zijn. “Bedrijven van de toekomst zijn bedrijven die maatschappelijk bewustzijn en innovatie kunnen combineren met hun businessmodel”, zegt directeur Michael Kuiper hierover.

 

Kennis

De vraag is natuurlijk hoe je als kantoorinrichter zo’n nieuwe businessmodel op poten zet. Door de jarenlange ervaring in het leveren en terugnemen van nieuw en gebruikt kantoormeubilair, heeft Desko een goed beeld gekregen hoe mensen omgaan met het gebruik daarvan. Met al deze kennis ontwikkelde Desko het Totaal Interieurplan.

Volgens Kuiper is Desko in staat om tegemoet te komen aan uiteenlopende ‘circulaire’ klantwensen. “We kijken met elke klant naar de economisch meest voordelige oplossing, rekening houdend met de optimale levenscyclus van de producten.” Hierbij kijkt Desko samen met de klant ook naar de bestaande kantoorinrichting. “We streven ernaar om zoveel mogelijk meubels te hergebruiken”, zegt de Desko-directeur. “Dit doen we door het meubilair te revitaliseren of te hermodelleren, zodat het weer in nieuwstaat teruggeplaatst kan worden. Het overige bestaande meubilair kopen we op en verkopen we in tweedehands-staat, zodat deze meubels een tweede levenscyclus kunnen krijgen.” Volgens Michael Kuiper biedt de circulaire insteek bedrijven de mogelijkheid om kosten te besparen en tegelijkertijd in te spelen op het Nieuwe Werken en bij te dragen aan een betere wereld.

 

Bestaand meubilair

Bij Desko kan de klant kiezen voor de manier waarop hij met de circulaire aanpak aan de slag wil. Michael Kuiper stelt dat de klant kan kopen, leasen, huren, huurkopen en huren met terugkoopgarantie. En we kijken of de onderdelen van een meubel waarvan de levensduur ten einde is nog op een andere manieren kunnen worden ingezet.

Michael Kuiper is ervan overtuigd dat circulair inrichten de toekomst heeft en dat het Circulaire gedachtegoed, steeds meer gemeengoed gaat worden.

En voor facility managers en inkopers is het een unieke mogelijkheid om kosten te besparen op de inkoop van kantoorinrichtingen en tegelijkertijd in te spelen op het Nieuwe Werken en bij te dragen aan een betere wereld.”