Circulair

Circulair

Mooi nieuws voor het Hof!

Door o.a. de bijdrage van Desko kan Het Hof van Cartesius de circulaire proeftuin invullen en gaan experimenteren

 

Beste Supporter,

 Wow! Wat zijn we trots: 131 investeerders hebben samen €42090,- bijeen gebracht!Daarom:

Jullie geloven allemaal net als het Hof dat een duurzamere wereld begint bij jezelf! Door jouw bijdrage kunnen we onze circulaire proeftuin meer invullen en echt experimenteren met hergebruik van materialen. Zodat de bouwwereld ziet wat mogelijk is én dát het mogelijk is om circulair te bouwen en om particulieren te inspireren dat ook zij zelf kunnen werken aan een wereld zonder afval. Wat gaan we met het geld doen?

Experimenteren met hergebruik van materialen Naast isolatie en afbouw zijn we ook hard bezig om zelfs de draagconstructie van hergebruikt materiaal te bouwen: een betonnen donorskelet uit Utrecht wordt onderzocht door IMd bv en zal een wereldprimeur zijn in de betonwereld. Met de donaties in onze crowdfunding kunnen we hopelijk samen met constructeur, sloper en sloopadvies het 1e praktijkonderzoek zijn waar hergebruik van beton op deze manier wordt toegepast

 All Electric inrichten van Het Hof Natuurlijk gaan we Het Hof duurzaam van energie voorzien. Met de crowdfunding kunnen we zelf onze stroom gaan opwekken en voldoende zonnepanelen aanschaffen om dit voor alle paviljoens en gedurende het hele jaar door te doen. 

 Inrichting groene openbare binnentuin Kern van Het Hof zijn onze werkruimtes rondom een groene binnentuin. Wij geloven dat een groene werkomgeving goed is voor je productiviteit, creativiteit en gezondheid. Onze openbare binnentuin wordt straks zo’n 400 m2 groot. Met behulp van de Gemeente en de crowdfunding kunnen we een start maken met de inrichting van de tuin.

 Uitbreiding paviljoen met 75 m2 voor Duurzaam Horeca concept We hebben meer opgehaald dan ons doelbedrag! Dit betekent dat we in ons ontmoetingspaviljoen ruimte kunnen maken voor Horeca. Ruimte die we graag willen gebruiken om Oproer – veganistisch restaurant een plek te geven in Het Hof. Zij moeten hun huidige pand aan de andere kant van de cartesiusweg op 1 december verlaten.

 DE MENSEN BETROKKEN BIJ HET HOF Duurzaam is ook ontwikkelen van onderaf, door samen met ca. 25 creatief ondernemers uit Utrecht hun eigen werkruimten af te bouwen en samen te ontwikkelen aan het Werkspoorkwartier. Dit doen we gezamenlijk vanuit een Coöperatie, zonder winstoogmerk. Rond de zomer 2017 zullen zo’n 10 zelfstandig ondernemers en het Uitvindersgilde,  Leonie&Lois,  Bixbiebamboe, Meublowski en hopelijk Oproer brouwerij en vegan restaurant met ons gaan pionieren en intrek nemen in de 1e fase van het Hof en daar samen met ons zorgen voor ontmoeting, levendigheid en betrokkenheid in de buurt.

We kunnen het Hof alleen maar realiseren samen met de steun en het vertrouwen in ons van de betrokken investeerder Bob Scherrenberg van Overvecht Vastgoed, Wethouder Economische Zaken - Jeroen Kreijkamp en Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling - Paulus Jansen namens de Gemeente Utrecht, strategisch advies van Over Morgen, de circulaire inrichting van Desko en inzet FINC team van de Provincie Utrecht, dank daarvoor.

PLANNING We gaan aan de slag! Komende week worden de vergunningen ingediend en gaan we verder met het verzamelen van de juiste materialen. In mei verwachten we te kunnen starten met de bouw van de paviljoens en tussen eind juli en medio augustus kunnen onze ondernemers aan de slag om hun werkruimtes af te bouwen.

BELONING Heb je bij je investering gekozen voor een beloning dan nemen we binnen nu en 4 weken persoonlijk contact met je op om te bespreken hoe je je beloning kunt verzilveren. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen van Het Hof met onze half jaarlijkse nieuwsbrief. En natuurlijk ontvangen jullie allemaal een uitnodiging voor de officiele opening van Het Hof. Naar verwachting vindt deze in de nazomer van 2017 plaats.

 Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage!

Groet,

Bianc, Charlotte en Simone  
Het Hof van Cartesius

 T: 0617648396
bianca@hofvancartesius.nl

https://www.facebook.com/hofvancartesius/
http://www.hofvancartesius.nl/

_posts_not_found