Waardescan kantoormeubilair

Circulaire economie begint bij behoud van bestaande waarde. Wat men vaak niet weet is dat gebruikte werkplekken nog veel geld waard zijn. Aan het einde van de afschrijvingstermijn heeft kantoorinrichting nog een aanzienlijke waarde. Vaak verdwijnen deze afgeschreven meubels op de afvalberg, weggegooid geld en slecht voor het milieu vinden wij bij Desko. Het meubilair kan in de meeste gevallen zeker nog een 2e of 3e leven mee, als meubel of als grondstof voor een ander nieuw product. Dit betekent waarde voor uw organisatie en minder aanspreken van nieuwe grondstoffen, omdat er minder nieuw meubilair gemaakt hoeft te worden.

Om de waarde van kantoormeubilair concreter en inzichtelijk te maken heeft Desko de tool ‘Waardescan met Grondstoffenpaspoort’ ontwikkeld.

Dit softwareprogramma zorgt voor een inzichtelijk rapport van de gehele kantoorinventaris van een bedrijf op locatie. In het systeem krijgt elk meubelstuk een uniek identificatienummer. Het rapport dat aan de scan is gekoppeld, geeft in het grondstoffenpaspoort voor de betreffende locaties inzicht in het merk van de kantoormeubelen, de kwaliteit, geregistreerde gebruikssporen, huidige en vervangingswaarde, de waarde na refurbish, en de CO2-voetafdruk bij afvoer.

Kantoormeubilair efficiënter onderhouden

Zo wordt het kantoormeubilair traceerbaar, waardoor onderhoud en inzet efficiënter kunnen. De tool geeft organisaties het inzicht dat ze nodig hebben om bij uitbreidingen, inkrimpen, verhuizingen of in het geval van kapotte kantoormeubelen niet zomaar alles weg te hoeven gooien. Bedrijven kunnen zo borgen dat gebruikt of niet functionerend kantoormeubilair een nieuw leven krijgt.

Maak een afspraak voor een waardescan en bereken wat het circulaire inrichting concept van Desko uw bedrijf oplevert.

 

Onze circulaire diensten

Het circulair interieurconcept

Desko heeft een circulair interieurconcept gelanceerd met als speerpunt het drie keer terugkoopprogramma.

Lees meer

Refurbished kantoormeubilair

Refurbished kantoormeubilair is een gebruikt meubelstuk dat technisch volledig gecontroleerd, schoongemaakt en eventueel vernieuwd is.

Lees meer

Waardescan

Dit softwareprogramma zorgt voor een inzichtelijk rapport van de gehele kantoorinventaris van een bedrijf op locatie. In het systeem

Lees meer
 

Circulaire economie en Desko

Het lineaire (consumptie)model is pure verspilling, Desko leeft al lang in een circulaire economie! Kijk naar de grondstoffen, arbeid en energie.

Lees meer

Meubilair opkopen of opslaan

Om te borgen dat overgebleven meubilair van uw organisatie niet op de afvalberg belandt sluiten wij voor uw organisatie volledig de keten, door uw meubilair op te kopen en/of op te slaan.

Lees meer

Circulair Design Award

De genomineerden voor de Circulair Design Award zijn bekend. De grote uitreiking van de nummer 1, 2 en 3 vindt plaats

Lees meer