De genomineerden Circulair Design Award 2018

Wow! 44 Ontwerpers en (interieur)architecten hebben zich dit jaar ingeschreven voor de 2e editie van de Circulair Design Award. De 10 genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2018 zijn bekend. Bent u benieuwd naar de kanshebbers van dit jaar? Kijk dan hieronder voor een overzicht van de 10 genomineerde ontwerpen!

De grote uitreiking van de nummer 1, 2 en 3 vindt plaats op 22 maart as vanaf 15:00 uur in C-Beta te Hoofddorp (voorheen bekend als de Circular Expo), waar de Jury de circulaire producten live gaat beoordelen en de 10 genomineerden met een stevige pitch de jury omver moeten blazen waarom zijn of haar ontwerp/idee het beste is.

De Circulair Design Award is een initiatief van een 4-tal Rabobanken uit de  Metropoolregio Amsterdam (Rabobank Amstel en Vecht, Amsterdam, Zaanstreek en Regio Schiphol) en Desko kantoorinrichters. Deze bijzondere award wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste circulair interieur of product design met de volgende 4 indicatoren: ecologische impact, economische belangen en behoud van waarde en transitiepotentieel. 

Voor de top 3 valt er maar liefst € 10.000 te verdelen. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van € 7.500, nummer twee € 1.500,- en nummer drie € 1.000,-. De prijzen zijn bedoeld voor verdere opschaling of uitvoering van het initiatief. Daarnaast zetten de Rabobank en Desko beiden hun netwerk en hulptroepen in om de top 3 uit deze challenge optimaal te ondersteunen bij de ontwikkeling van het idee, zodat dat het ook daadwerkelijk kan worden opgeschaald. Met de Circulair Design Award willen Rabobank en Desko de overgang naar de circulaire economie versnellen en circulair design stimuleren door innovatieve ideeën en bedrijven aan elkaar te koppelen.