Nieuws

Desko is FSC® gecertificeerd

Met trots laten wij weten dat Desko FSC® gecertificeerd is. Hiermee mogen wij producten aanbieden met een FSC® claim en garanderen wij dat Desko en onze leveranciers zich zullen houden aan de internationale regels omtrent verantwoord bosbeheer, houtkap- en houtverwerking. Duurzaamheid en circulariteit zitten diep geworteld in ons DNA. Duurzaamheid is een belangrijk selectiecriterium. De kringloop sluiten. Dat is de essentie van circulariteit. Door grondstoffen opnieuw te gebruiken, maken we de cirkel weer rond. Met een keuze voor duurzame of circulaire kantoormeubelen verklein je de impact van jouw keuzes op het milieu, je maakt je voetafdruk kleiner. De bestaande waarde van de kantoormeubelen kan op verschillende manieren worden behouden. Benieuwd naar meer informatie hierover? Check onze blog over circulaire kantoorinrichting. Het FSC® certificaat is een mooie toevoeging aan onze circulaire en duurzame visie. We vertellen je dan ook graag meer over FSC®.

Wat is FSC® nou eigenlijk?

Bossen zijn misschien wel ons kostbaarste bezit. Zowel voor mensen als dieren die er direct of indirect afhankelijk van zijn. Bossen zijn een bron van biodiversiteit en zijn onmisbaar voor een stabiel klimaat. De FSC®, wat afgekort staat voor Forest Stewardship Council, is een internationale organisatie die staat voor het behouden en onderhouden van bossen wereldwijd. Het is al bijna 30 jaar de missie van FSC® om bossen te herstellen en te beschermen.

Verantwoord bosbeheer

Verantwoord bosbeheer omvat meer dan alleen houtkap, er wordt ook rekening gehouden met het sociale en economische welzijn van werknemers en lokale gemeenschappen. Door te kiezen voor FSC®-producten geef je de boseigenaren de middelen om het bos duurzaam te beheren en draag je direct bij aan de bescherming van bossen wereldwijd en daarbij ook aan een leefbare omgeving voor mens en dier.

Ecologische, sociale en economische aspecten

De bossen worden onderhouden op een maatschappelijk verantwoorde manier, dit wil zeggen dat bij deze vorm van bosbeheer rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten. Hierdoor zijn er een stuk minder nadelige gevolgen voor het milieu, de bossen en de dieren die hierin leven. Als er waar ook ter wereld FSC®-bosbeheer plaatsvindt, is er sprake van een gezond bos. Dat maakt FSC®-bosbeheer een belangrijk instrument tegen ontbossing.

Voordelen FSC®-label

• Sociaal, ecologisch en economisch verantwoord bosbeheer wordt bevorderd • Biodiversiteit in de beheerde bossen wordt beschermd • Gebruiksrechten van de lokale gemeenschap worden gerespecteerd • Transparantie van bosbeheer en de handel in bosproducten