Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 08-11-2011 Benefietveiling voor ‘Stichting ALS op de weg!’

Amsterdam, 1 juli 2011. Het Waterlandziekenhuis heeft vrijdag 15 juli 2011een benefietveiling gehouden voor de stichting ALS op de weg!. Er werden diensten en producten geveild, waaronder de mooie Air Chair bureaustoel van Desko. Allen belangeloos beschikbaar gesteld door diverse bedrijven en particulieren. Met ruim 130 bezoekers is meer dan 10.000 euro opgebracht wat allemaal ten goede komt van de stichting.

De veiling werd volledig georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. De stichting ALS op de weg! ondersteunt patiënten met ALS om zo lang mogelijk optimaal te functioneren in de maatschappij. ALS op de weg! doet dit op een praktische manier: door hulpmiddelen te beheren die ALS-patiënten kunnen lenen, zo lang ze die nodig hebben.

Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is een dodelijke ziekte van het zenuwstelsel. De motorische zenuwcellen in de hersenstam en in het ruggenmerg sterven af, waardoor signalen niet meer aankomen bij de spieren. Verlammingen zijn het gevolg. Jaarlijks krijgen zo’n 450 patiënten in Nederland ALS. Voor meer informatie: http://www.stichting-als.nl/.