Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 03-09-2015 9 tips voor een sfeervolle en effectieve kantoorinrichting

Het beperken van geluid, een goede werkplekindeling, genoeg licht, de juiste werkplek.. al deze zaken hebben bewezen invloed op onze productiviteit. Maar hoe richt je een kantoor zo efficiënt mogelijk in? Negen tips voor een sfeervolle en effectieve kantoorinrichting.

1. Gebruik rustgevende kleuren

 

Kleuren hebben effect op ons gedrag. Vermijd drukke kleuren als oranje en rood en maak gebruik van rustgevende kleuren als groen en blauw. Voor de muren is wit altijd een goede optie.

 

2. Zorg voor geschikt licht

 

Goed verlichte werkplekken zijn belangrijk. De hoeveelheid licht moet ook aangepast kunnen worden als dat noodzakelijk is. En het meest belangrijk: het licht moet niet zorgen voor vervelende schaduwen die je ogen irriteren als je aan het werk bent.

 

3. Ergonomische stoelen zijn belangrijk

 

Een stoel waar je de hele dag op zit, moet perfect afgesteld zijn. Dat is met name belangrijk om rugproblemen te voorkomen.

 

4. Bureaus moeten afgestemd zijn op je werkzaamheden

 

Voor het consulten van cliënten is een ander soort bureau nodig dan het bureau waar je achter de computer zit te werken. Bureaus moeten ook op goed verlichte plaatsen staan, het liefst dichtbij een raam.

 

5. Kleine persoonlijke details kunnen het verschil maken

 

Het is leuk als je bij binnenkomst al ziet en voelt met wat voor bedrijf je te maken hebt. Hang bijvoorbeeld een leuke groepsfoto aan de muur.

 

6. Zorg voor genoeg opbergruimte

 

Stapels papieren zijn onoverzichtelijk en zien er rommelig uit. Met genoeg kastruimte kan je al die papieren mooi uit het zicht houden.

 

7. Maak gebruik van functionele en chique accessoires

 

En met accessoires worden zaken als prullenbakken en zijtafels bedoeld. Deze moeten passen bij het interieur om te zorgen voor het complete plaatje.

 

8. Als er plek voor is: een relaxruimte kan wonderen doen

 

Soms hebben we gewoon een pauze nodig. Een zithoek met comfortabele banken kan dan wonderen doen. Dit gebied kan ook gebruikt worden voor informeel overleg met collega’s.

 

9. Maak een plan voor de ruimte-inrichting

 

Een sfeervolle inrichting alleen is niet genoeg voor de optimale werkomgeving. Er moet bijvoorbeeld ook genoeg ruimte zijn op je werkplek en je moet geen kilometers hoeven lopen voor je bij de printer bent gearriveerd. Een algemeen plan voor ruimte-inrichting kan daarbij helpen.